powrót do kategorii

Termometr maksymalny

do badania konserw mięsnych
powrót do kategorii

Termometr maksymalny

do badania konserw mięsnych

Zastosowanie

Termometry są przeznaczone do badania maksymalnej temperatury w procesie pasteryzacji konserw z przetworami. 
Termometr jest umieszczany w konserwie w partii konserw przeznaczonych do pasteryzacji. 
Zakres wskazań

  • +60/+90°C długość całkowita 145 mm
  • +90/+130°C długość całkowita 80 mm 
  • +60/+100°C długość całkowita 80 mm

Wartość działki elementarnej: 1,0°C
Maksymalny błąd wskazań: +/-1,0°C

Istnieje możliwość wykonania termometrów maksymalnych o długości 60 mm i zakresie pomiarowym zawierającym 20 °C
w następujących podziałach temperaturowych:

  • +60 / +80 °C
  • +70 / +90 °C
  • +80 / +100 °C
  • +90/ +110 °C
  • +100 / +120 °C
  • +110 / +130 °C

​Wartość działki elementarnej: 1,0°C.
Dopuszczalny błąd wskazań: +/- 1,0 °C.